Solbakkafjellet fra Gymmeland

Fellestur

Dato
16. september kl. 10:30 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fjell Turlag Seniorgruppa
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fellesturen i dag går til Solbakkafjellet (483 m.o.h).

Oppmøte med nedre parkering ved Fjell kirke kl. 10.30.

Vi kjører til Bergen og videre mot E 39 sørover.  Etter å ha passert Kalandskole, kommer vi til Bontveit skiftet. Her tar vi av til venstre og følger veien til Gymmeland. Vi parkerer ved Gymmeland gjestegård. (Godt med parkeringsplasser.) 

I starten av turen er det grusvei, men etterhvert går den over til markert sti. Det blir da en del stigning før vi kommer opp på ryggen, for så å gå bort til toppen som er på 483 m.o.h. Her nyter vi flott utsikt og medbrakt nistemat, før vi fortsetter turen nordover. Nedstigningen er ulendt, og der er endel våte partier. Så husk godt skotøy. Når vi er nede tar vi skogsvei sørover mot parkeringsplassen.

Turen tar 4-4.5 T inkludert kjøring. Regnes for å være en middels til krevende tur.

Husk mat og drikke. 

På grunn av Covid-19 må vi som ansvarleg arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant for kvar tur. Det vert navneopprop ved oppmøte. Hugs 1 m avstand, personleg antibac og eventuelt munnbind. Om det vert samling i mindre tal bilar, hugs avstand og munnbind.

Generelle vilkår som for Bergen og Hordaland Turlag:

Solbakkafjellet fra Gymmeland

Fellesturen i dag går til Solbakkafjellet (483 m.o.h). Oppmøte med nedre parkering ved Fjell kirke kl. 10.30. Vi kjører til Bergen og videre mot E 39 sørover.  Etter å ha passert Kalandskole, kommer vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tormund Wågø
  • Sigrid Steffensen