Tur til Storskora og Turøyvarden med Onsdagsgruppa

10. februar kl. 10:30 - 14:30

Pga Covid-19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur.  Det blir navneopprop ved oppmøte. Husk 1 meter avstand, personlig antibac og eventuelt munnbind.

Oppmøte på nedre parkeringsplass ved Fjell kyrkje kl. 10.30. Vi kjører nordover i kommunen på rv.561 og inn på veien til Turøy like etter Svelgen bru. Rett før Turøybroen er det parkering på høyre side.

Vi går fra parkeringen og nordvestover på Storskora. Kystlandskap med uflott utsikt i havgapet. Det er forholdsvis lett terreng men litt klyving både opp og ned må vi regne med. På denne tiden av året kan det være glatt og vått både i terrenget og på berg så det gjelder å være godt skodd. Er det frost er brodder påkrevd.

Vi bruker ca 40 minutter ut til fyrlykten på Storskora så det er ikke en lang tur. Vi går samme ruten tilbake til veien.

Vi krysser Turøyveien og går ned til minnesmerket som er satt opp etter Turøyulykken.

Deretter krysser vi Turøybroen på fortau og går noen hundre meter videre på veien før vi tar av på stien som går opp til den 5 meter høye Turøyvarden som ble reist som sjømerke i 1896. Det er vel verdt den 10 minutter lange turen opp til det flotte utsiktspunktet.

Fra Turøy går vi over broen tilbake til bilene.

Alt etter vær og vind denne dagen vil vi i løpet av turen selfølgelig prøve å finne en lun plass der vi kan innta nistematen.

Velkommen på tur om du er medlem eller ikke. Men som medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag av Bergen og Hordaland Turlag. Din støtte hjelper oss å holde aktivitetene igang.  Du kan lese mer om medlemskap og melde deg inn her.  https://www.bergenoghordalandturlag.no/medlem/

Generelle vilkår for Sotra Øygarden Turlag er som for Bergenog Hordaland Turlag:  https://www.bergenoghordalandturlag.no/generellevilkar/

Tur til Storskora og Turøyvarden med Onsdagsgruppa

• Terje Audun Salmo