Damsgårdsfjellet med Onsdagsgruppa

10. mars kl. 10:30 - 15:30
Byfjellene i Bergen (se kart)

Pga. Covid-19, må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur.  Det blir navneoprop ved oppmøte.  Husk 1 meter avstand, personlig antibac og eventuelt munnbind.

Oppmøte på Fjell kyrkje sin nedre parkeringsplass kl 10.30. Så kjører vi Melkeplassen i så få biler som mulig pga parkeringsmulighetene.

Turen starter på sti bak B-sykehuset og går stort sett oppover hele tiden i mer eller mindre bratte bakker. Vi skal bruke god tid opp, snu oss ofte og se på utsynet over byen og fjellene i øst og etterhvert i alle himmelretninger.

Vi går først til toppen av Olsokfjellet 354 moh og derfra ned igjen et stykke på stien vi kom opp, før vi svinger nord og bort til Damsgårdsfjellet 316 m.oh. Fra Damsgårdfjellet går vi nedover mot nord på åskammen øst for Vardadalen. Vi vil etterhvert da gå ned i retning Laksevåg til den såkalte Lerkeskogen, ned i bebyggelsen og derfra gå opp igjen bak B-sykehuset og tilbake til bilene.

Alt etter vær og vind denne dagen i mars må vi være godt skodd, det kan være vått og sleipt, det kan også være snø eller frost, da er brodder påkrevd.

Uten mat og drikke duger vi ikke, så vi vil finne et passende sted å innta nistematen vår underveis.

Velkommen på tur om du er medlem eller ikke.  Men som medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag under Bergen og Hordaland Turlag.  Din støtte hjelper oss å holde aktivitetene igang.  Du kan lese mer om medlemskap og melde deg inn her: https://www.bergenoghordalandturlag.no/medlem/

Generelle vilkår er som for Bergen og Hordaland turlag:https://www.bergenoghordalandturlag.no/generellevilkar/

Damsgårdsfjellet med Onsdagsgruppa

• Ove Foldnes