Siglingavatnet rundt på Askøy med Onsdagsgruppa

14. april kl. 10:30 - 14:30

På grunn av Covid-19 må vi som ansvarlig arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant av hver tur. Det blir navneoppropp ved oppmøte. OBS! Husk 2 meter avstand, personlig antibac og munnbind. Kan du/dere ikke holde 2 meter avstand så bruk munnbind.

Vi møter som vanlig ved Fjell kirke nedre parkeringsplass. Her samler vi oss i biler (husk avstand, smittevern også her) og kjører til Askøy. Vi fortsetter nordover på Rv 562, Passerer Åsebø og kjører litt videre. Etter en lang rett strekning og en liten sving finner vi en parkeringsplass på høyre side. Her starter fotturen.

Vi går litt på grusvei, men for det meste natursti i gran/furuskog og langs vatnet. Siglingavatnet er et langstrakt vann og enkelte steder er det nesten igjengrodd av gress og siv. Om sommeren er det et rikt fugleliv her i området. Det er flere flotte utsiktspunkter langs vannet. Det er en del våte partier så ta på egnet fottøy.

Turen tar ca. 4 timer m/kjøring.

Husk mat og drikke.Velkommen på tur om du er medlem eller ikke. Men som medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag av Bergen og Hordaland Turlag. Din støtte hjelper oss å holde aktivitetene igang. Du kan lese mer og melde deg inn her:

Generelle vilkår er som for Bergen og Hordaland Turlag. Les her:

Siglingavatnet rundt på Askøy med Onsdagsgruppa

• Sigrid Steffensen