Storskora og Turøyvarden med Onsdagsgruppa

9. februar kl. 10:30 - 14:30

Vi går fra parkeringen nordvestover Storskora i flott kystlandskap med utsikt utover havet. Det er forholdsvis lett terreng men litt klyving må vi regne med på turen. På denne turen kan det være både vått og glatt så det gjelder å være godt skodd.  Er det frost eller snø er brodder påkrevd.

Turen ut til fyrlykten på Storskora tar rundt 40 minutter og vi går samme stien tilbake til veien.

Ved parkeringen krysser vi veien og går ned og ser på minnesmerket som er satt opp etter Turøyulukken.

Deretter går vi på fortau over Turøybroen og videre noen hundre meter på veien før vi går opp på stien opp til den 5 meter høye Turøyvarden som ble reist som sjømerke  i 1896.  Utsikten her oppe er vel verdt den 10 minutter lange turen opp.

Alt etter vær og vind finner vi en fin plass til spisepausen.

Velkommen på tur om du er medlem eller ikke, men som medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er et lokallag av Bergen og Hordaland Turlag. Din støtte hjelper å holde aktivitetene i gang. Du kan melde deg inn her:

Generelle vilkår:

Smittevern:

Storskora og Turøyvarden med Onsdagsgruppa

Oppmøte på Fjell 10.30 og vi kjører derfra nordover på Rv. 561 og inn på Turøyvegen like etter Svelgen bru. Rett før Turøybroen er det parkering på høyre side. Vi går ...

• Runa Schreuder Kjelstrup
  • Terje Audun Salmo