Frisk vind på toppene idag.
Frisk vind på toppene idag. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Onsdagsgruppa sin tur til Damsgårdsfjellet 10. mars 2021

Spreke folk i frisk vind.
Spreke folk i frisk vind. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Frisk og vindfull tur til Damsgårdsfjellet med Onsdagsgruppa idag.

Litt bratte oppoverbakker.
Litt bratte oppoverbakker. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Vi var 18 turglade seniorer som startet turen fra Melkeplassen til Damsgårdsfjellet idag. Litt spent var vi siden værmeldingen hadde meldt kraftig vind i  formiddag. Men siden vinden kom mest fra sør gikk vi ganske i le for de verste vindkastene oppover. 

Vi hadde et lite stopp bak B-sykehuset der en del av turdeltagerne var blitt mor og far, og hadde fått erfaring med lystgass i sin tid. Det ble også litt om B-sykehusets historie, eller Laksevåg Sanitetforenings Sykehus som det egentlig heter.

Vi holdt bra jevn fart oppover og holdt oss på stien som går litt innenfor 7 fjellsturløypen på grunn av vinden.  Ved stidelet øverst gikk vi mot Olsokfjellet.  På toppen der er det vanligvis fint å sitte og nyte både mat og utsikt, men idag var ikke det et godt alternativ for det var både bittelitt snø i luften og det rusket godt i vindkastene, men vi klarte holde oss på beina.  Så vi snudde rask nesen ned igjen til stidelet og fortsatte mot nord til Damsgårdsfjellet.

Nå var magene begynt å romle så det var på tide å finne et sted å spise nisten vår. Og på vei nord og nedover var det heldigvis stille og fint i skogen å sette seg ned.  Det er spesielt kjekt i disse tider å sitte i godt selskap og prate og ha en hyggelig stund sammen.,

Etter matpausen fortsatte vi i litt tettere snøvær ned til Lerkeskogen og Øvre Stadionsvei, opp Vardelien og tilbake til bilene som vi hadde fått lov å parkere ved Damsgård Barnehage.

Med kjøring frem og tilbake til Sotra brukte vi godt under de 5 timene som var beregnet på turen, det var riktignok lett å gå på frossen bakke, men det skyldes ikke minst de veldig spreke turdeltagerne.

TAKK FOR SUPER TUR!


Matpause i skogen.
Matpause i skogen. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Hyggelig i godt selskap.
Hyggelig i godt selskap. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Ut på tur aldri sur.
Ut på tur aldri sur. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Godt med mat og drikke.
Godt med mat og drikke. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Blide folk på tur.
Blide folk på tur. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup