Seniortur med søndagsgruppa 21.03.2021.

Flott tur i området rundt Fjell festning og Bjørkedalen.

Vi var 11 deltakere som møtte på parkeringsplassen ved festningsveien for å være med på dagens tur. Etter opprop la vi i vei ca’ kl 1030.

På veien inn til Bålesteinen stoppet vi ved stridsvognsperren og steinknuseverket for litt info. Ved Bålesteinen tok vi av på festningsveien og gikk stien opp til Kannikahaugen.

Oppe ved skiltet, som markerer haugen, ble det informert om bakgrunnen for navnet. Kannikahaugen, navnet som alle lokale bruker, er for øvrig gitt navnet Fjellasåta i kartverket.

Videre gikk turen til Jysthaugen og Fjell festning. Fra festningsporten gikk vi ut i terrenget mot Gyravatnet. Da vi var kommet nord for vatnet, var klokken blitt 1200, så medbrakt mat ble inntatt her.

Etter matpausen gikk vi sørover på østsiden av Gyravatnet. På en av pausene her, ble det tid for et Jakob Sande-dikt. «Ormeljod» ble fremført med stor innlevelse av Atle – takk til han! Vi krysset veien til skytebanen og kom ned i Bjørkedalen der Ytsta Elva og Bjørkedalselva møtes. Der tok vi oss tid til å se oss litt rundt i området.

Siste etappe gikk herfra og til Bålesteinen. Der ble turen «offisielt» avsluttet. Vi var tilbake til parkeringsplassen ca’ kl 1400.

Turen gikk uten uhell av noe slag.

Takk til alle deltagere for en hyggelig tur!

Stopp ved stridsvognsperre.
Stopp ved stridsvognsperre.
På vei opp til Kannikahaugen.
På vei opp til Kannikahaugen.
Langs langryggen.
Langs langryggen.
Fra matpausen.
Fra matpausen.
Motiv fra turen.
Motiv fra turen.

Skrevet av Håkon Fjell 22. mars 2021